Ordets Dag i Randers 2015

 
 

Randers har for sjette gang fejret det skrevne ord i Randers og sammen med Spar Nord Fonden uddelt Spar Nords Karin Michaëlis Pris.

Prisen på 10.000,-kr. tilfaldt i år Lars Johansson for hans trilogi om Signe - to romaner og en film.


For tredie gang gav Spar Nord en pris til skribenter fra de gymnasiale uddannelser i Randers. De to foregående år skulle der skrives noveller og i år var temaet et essay om det (u)perfekte menneske. Vinder blev Mathilde Oddershede Geertsen fra Tradium HHX 3 I, som vandt femtusinde kroner til klassekassen. Der var i år indsendt mere end hundrede essays til bedømmelse og gruppen bag orddagen glæder sig over, at så mange unge både kan og vil skrive.


Karin Michaëlis blev endelig hædret af byen med indvielsen af Karin Michaëlis’ Torv på pladsen overfor Kulturhusets hovedindgang. Ved indvielsen talte Keld Sørensen, Hardy Bach og Mogens Nyholm fra Randers Kommune. Svend Foged og Ejnar Gaardmand spillede og sang til indvielsen musik af Svend Foged og tekster af Keld Sørensen.


På Underværket talte udenrigskorrespondent Steffen Jensen levende om journalistik og dokumentarisme og Karen Klitgaard Poulsen talte om Karin Michaëlis’ oplevelser med flygtninge og situationen omkring første verdenskrig med udgangspunkt i Karin Michaëlis’ bog “Krigens Børn”.


Der var bogcafé med forfriskninger og mulighed for at købe bøger - både nye og antikvariske eller få en snak med en forfatter. Vinderne af essaykonkurrencen fik overrakt præmier og Kathrin Thelén spillede egne kompositioner for sang og klaver. John G. Nielsen og Helle F. Elkjær fra Spar Nord overrakte dernæst Spar Nords Karin Michaëlis Pris til Lars Johansson.


Tak, til alle medvirkende og sponsorer for endnu en vellykket orddag!